Belediyemizden Hizmet Yağmuru 261

Belediye Başkanımız Hasan Ergene İstasyon ve Zafer Mahallesi’nin geçişini sağlayacak üst geçit projesi, yeni otogar yapımı ve diğer hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhtarlar ile yaptığı aylık olağan toplantıda konuşan Başkanımız “Soma’da çeşitli cadde ve sokaklarda kaldırım çalışmaları hızla sürüyor. Kaldırım çalışmaları sürerken asfalt ihalemizi de gerçekleştirdik. Bordür ve 1300 km parke taşı ihalesine de çıktık. Yeni yerleşime açılan bölgelerimizde gerçekleştirilmek üzere sathi kaplama ihalesi de yaptık. Yoğun yerleşim olmayan yeni yerleşim bölgelerinde belediye olarak ileride yapılacak olan yatırımlara temel olması açısında sathi kaplamayı tercih ediyoruz. Bu yıl yine yaklaşık 400 bin Tl bedel ile 700 m2 sathi kaplama ihalesi yaptık.” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Asfalt sezonunun Mayıs ayında başlayacağını söyleyen Başkanımız, “Sıcak asfalt için ise uygun hava koşulları bekleniyor. Mayıs ayı içerisinde de asfalt çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Belediyenin en büyük yatırımları arasında yer alan bölge ısıtma sistemi çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu sistem için ayda 500 bin lira civarında ödeme yapıyoruz. En kısa zamanda da abone bağlamaya başlayacağız.” dedi.

ÜST GEÇİT İHALESİ 29 MAYIS’TA

Belediyemizin yeni yatırımlarına ilişkin de konuşan Başkanımız, “Otobüs terminalinin projesi de onaylandı. İller bankasına proje gönderildi. Onun takipçisiyiz. En kısa zamanda da terminal çalışmalarına başlayacağız. 29 Mayıs’ta ise Zafer Mahallesi ile İstasyon Mahallesi’ni birbirine bağlayan üst geçit ihalesi var. Bunu kendi öz kaynaklarımızdan finanse edeceğiz. Yaklaşık 1,5 milyon liralık bir yatırım. Önümüzdeki yaz sezonu yatırımlar açısından çok yoğun geçecek.” dedi.